Har ni sett: en blåbärssirap från Urtekram. Ingredienserna är rörsockersirap, blåbärssaftskoncentrat (10 %) och lönnsirap. Mest socker alltså och inget att bygga en måltid kring. Men som efterrätt! Vi har inte inte testat den, men nu blev vi riktigt sugna. Med 10 procent blåbär måste det bli en hel del blåbärssmak. Till pannkakor måste den ju vara helt suverän. Antingen till amerikanska blåbärspannkakor så att man verkligen går all in på blåbär, eller bara helt vanliga pannkakor, och så får man blåbärssmaken från sirapen. Eller kanske äppelpannkakor med blåbärssirap?
Ett annat självklart användningsområde borde vara att hälla den på glass – en enkel vaniljglass (med äkta vanilj förstås) eller kanske någon helt annan glassort som ger en spännande kombo? Eller varför inte hälla sirapen i en smoothie. Eller ringla den över en kladdkaka. Möjligheterna verkar oändliga. Har du provat blåbärssirap? Vad använde du den till?
// Jenny på alltomblabar.se