Blåbärsmuffins – så enkelt och så gott. Det finns massor av recept. Här är ett bra grundrecept:
Ingredienser till 20 muffins:
- 50 g smör
- 1,5 dl standardmjölk
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 dl blåbär, färska eller tinade
Blåbärsmuffins – gör så här
Så här gör du dina blåbärsmuffins:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och blanda med mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda med mjölk- och smörblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
- Häll smeten i 20 muffinsformar på en plåt. Lägg i några blåbär i varje form.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Det går bra att använda det här receptet som grundrecept och byta ut blåbären mot någon annan smaksättning.
Blåbärsmuffins – fler recept
Här hittar du fler recept på muffins med blåbär:
- Leilas blåbärsmuffins
- blåbärsmuffins med havreströssel
- glutenfria blåbärsmuffins med kardemummaströssel
- amerikanska blåbärsmuffins
- matiga blåbärsmuffins – SVT recept
- blåbärsmuffins – SVT recept
- hallon- och blåbärsmuffins
- amerikanska blåbärsmuffins med mandelspån
Vad är amerikanska blåbärsmuffins?
På fik kan man ofta få amerikanska muffins, och det dyker också upp fler och fler recept på amerikanska muffins på receptsajterna. Men vad är det egentligen för skillnad mellan amerikanska muffins och våra traditionella? För det mesta är svaret helt enkelt ”storleken”. Vill du göra amerikanska blåbärsmuffins så behöver du alltså en muffinsform där muffinsen blir större. Det går bra att använda ett vanligt recept och göra färre men större muffins. Lägg på några minuters gräddningstid så får du perfekta amerikanska muffins.